Top 5 Beste TV’s van 2016 op basis van Tweakers.net

Op deze pagina vind jij een goed overzicht van de top 5 beste TV’s van 2016 op basis van interesses en reviews van gebruikers en de redactie van Tweakers.net. Tweakers is de grootste elektronica- en technologiewebsite van Nederland en België en kijkt met een kritisch oog naar technologie, zoals bijvoorbeeld televisies. Hierom geeft dit artikel je een betrouwbaar beeld van de beste TV’s van 2016.

Beste Televisie van 2016 #1: LG OLED55B6V

top 5 beste tv's van 2016 - LG OLED55B6V Zwart

LG OLED55B6V – bron: Tweakers.net

De LG OLED55B6V TV is de televisie die op plek #1 staat in de lijst van de beste TV’s van 2016.

De LG OLED55B6V televisie biedt een mooie beeldkwaliteit met heldere kleuren en zwart dat echt diepzwart is, zo begint het kijkplezier al bij de LG OLED55B6V.

De bediening van de tv door middel van het webOS systeem werkt soepel, snel en daarbij is het ook nog eens makkelijk in gebruik. De afstandbediening is instelbaar op meerdere apparaten en onthoudt daarbij de instellingen per apparaat.

Systemen zoals 5GHz en bluetooth worden ondersteund, waardoor je draadloos verbinding kan maken met je tv en smartphone of bijvoorbeeld met een draadloze koptelefoon. Het is wel aan te raden om de batterij van je telefoon goed in de gaten te houden, aangezien de verbinding veel energie vraagt.

Dankzij de interne mediaspeler in de LG OLED55B6V ben je helemaal voorzien.

Voor de complete review, specificaties en prijzen van dit product zie Tweakers.net.

Beste TV van 2016 #2: LG 55EF950V

top 5 beste tv's van 2016 - LG 55EF950V

LG 55EF950V – bron: Tweakers.net

Op een goede tweede plek staat de LG 55EF950V televisie.

Om negatief te beginnen; een nadeel bij de LG 55EF950V is het wegwerken van de kabels, vooral als je de tv wilt ophangen. De HDMI-ingang zit namelijk aan de zijkant, waardoor je een beetje creatief moet zijn om de kabel netjes weg te werken. Wanneer je dat voor elkaar hebt, kan je genieten van een prachtig beeld met mooie kleuren.

Het zwart kan echter nogal storend zijn, omdat het soms meer op grijs lijkt. Door de kleurinstellingen te veranderen kan dit probleem al snel opgelost zijn en dan lijkt het zwart zelfs bijna op je af te komen.

Het scherm reflecteert heel weinig en de geluiden uit de boxen klinken prachtig.

De Magic Remote is in het begin ietwat lastig te hanteren, maar na een beetje oefenen kan je er wel aan wennen. De pauzeknop moet helaas twee keer ingedrukt worden voor een resultaat, dit kan je echter oplossen door de app op je smartphone te gebruiken en zo de tv te bedienen.

Door het scherpe beeld, valt het gebrek aan kwaliteit bij oude films heel erg op, maar dit is eigenlijk meer een luxeprobleem.

Voor de complete review, specificaties en prijzen van dit product zie Tweakers.net.

Beste TV van 2016 #3: LG 55EG910V

LG 55EG910V beste tv van 2016

LG 55EG910V – bron: Tweakers.net

Dan zijn we aangekomen bij podiumplek #3 en dat is opnieuw een LG televisie!

De LG 55EG910V is zo helder, dat de pixels vrijwel onmogelijk nog te zien zijn. Wanneer je bijvoorbeeld naar een voetbalwedstrijd aan het kijken bent, zou je bijna vergeten dat je gewoon thuis, op je bank zit te kijken. Zelfs als je vanuit een schuine hoek naar de tv kijkt, gaat het beeld niet verloren.

Door de snelle werking van het systeem is de LG 55EG910V ook uitermate geschikt om er spelletjes op te spelen.

LG 55EG910V gamen met de beste tv

LG 55EG910V – bron: Tweakers.net

Dankzij een USB poort kan je een externe harde schijf er eenvoudig op aansluiten. Alle aansluitingen voor de kabels zijn verdeeld tussen de onderkant en de zijkant, wat het makkelijk maakt om ze weg te werken.

Met een simpele druk op het knopje, kan je het 3D effect aanzetten, waar je met de twee bijgeleverde brillen lekker van kan genieten. Met name bij een film is dit aan te raden, andere uitzendingen zoals het nieuws, zijn niet echt de moeite waard voor 3D.

Verder schakelt de tv snel door het menu, dankzij de quad core processor. Net als een computer werkt de afstandbediening met een muis, waar je soepel mee kan navigeren, daarbij heeft de afstandbediening ook nog eens een handig, smal formaat.

Voor de complete review, specificaties en prijzen van dit product zie Tweakers.net.

Beste TV van 2016 #4: Samsung UE40J6200

Samsung UE40J6200 beste tv van 2016

De Samsung UE40J6200 TV heeft helaas geen podiumplek weten te bemachtigen, maar dat maakt deze televisie er niet minder om.

Je sluit de Samsung UE40J6200 snel, eenvoudig en zonder problemen aan en geniet meteen van de snelheid, waarmee het systeem opstart. De installatie zelf gaat er ook lekker soepel en rap doorheen. Je kan gebruik maken van de apps om toegang tot veel extra´s op je tv te krijgen, zoals Netflix 😉

Er zijn meerdere USB poorten te vinden op de tv, waardoor je er makkelijk extra apparaten, zoals bijvoorbeeld een toetsenbord en een muis op kan aansluiten.

De Samsung UE40J6200 beschikt over een mooie beeldkwaliteit, waardoor een avondje tv kijken een heerlijke en ontspannende belevenis kan worden. Wanneer het scherm uitgeschakeld is, kan deze wel wat reflecteren. Kijk echter wel uit wanneer je het scherm wilt aanraken met je vingers, aangezien het scherm nogal gevoelig kan zijn voor vette vingers.

Het materiaal waar de voet van de tv is gemaakt, komt nogal plastic over en helaas is de voet niet draaibaar. Het prachtige design van de voet, maakt dat allemaal weer goed, waarbij de mat zilveren kleur een juiste keuze is.

Wanneer je ervoor kiest om de Samsung UE40J6200 aan te schaffen, haal je een mooie tv in huis, voor een prijs die daar goed bijpast.

Voor de complete review, specificaties en prijzen van dit product zie Tweakers.net.

Beste televisie van 2016 #5: LG 55EC930V

LG 55EC930V Zwart - beste tv van 2016 LG

LG 55EC930V – bron: Tweakers.net

Dan zijn we aangekomen bij de laatste TV uit de beste TV lijst van 2016, namelijk de LG 55EC930V televisie.

De LG 55EC930V heeft een gebogen HD-OLED-paneel en dat maakt het beeld van de LG 55EC930V een belevenis om naar te kijken. Een scherp contrast en geweldige kleuren maken je belevenis helemaal compleet.

De speciale OLED-techniek zorgt ervoor, dat het zwart in het beeld extra duidelijk wordt; een tip hierbij is wel, om het beeld te kalibreren, voor een optimaal effect.

Helaas is de geluidskwaliteit wat minder door de verplaatsing van de boxen naar de achterkant. Bij een vorige versie zaten de boxen namelijk verwerkt in de voet en dat kwam veel beter over.

Met webOS als bediening, kan je de tv eenvoudig bedienen, helaas gaat dit niet altijd even snel. Naast de webOS bediening wordt er ook nog een gewone infrarood afstandbediening meegeleverd.

Voor de complete review, specificaties en prijzen van dit product zie Tweakers.net.

Laat hieronder een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*